Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015

Au Distribuit ... 0
Au vazut aceasta pagina: 27

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 1

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 2

1. Brooklyn (2015) – Filmul Brooklyn subtitrat in romana,spune povestea emoționantă a Eilis Lacey (Saoirse Ronan), o imigranta irlandeza tânără de prin 1950 Brooklyn. Atrasă de promisiunea Americii, Eilis pleacă din Irlanda și lasa confortul de acasă al mamei sale, pentru malul New York City. Dorul de casă, se diminueaza rapid atunci cand o poveste de dragoste proaspătă mătură o loveste pe Eilis în farmecul amețitor de dragoste. Dar în curând, vivacitatea ei este perturbată de trecutul ei, și Eilis trebuie să aleagă între cele două țări și intre viața care există .

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 3

2. Brokerii apocalipsei (2015) – Filmul Brokerii Apocalipsei prezintă povestea simultană a trei grupuri de oameni care au descoperit cauza crizei financiare din anii 2007-2010 şi încearcă să profite cât mai mult de pe urma ei. În 2005, excentricul manager de fonduri de investiţii pe nume Michael Burry (Christian Bale) descoperă faptul că piaţa imobiliară americană este foarte instabilă, fiind bazată în mod special pe împrumuturi bancare cu risc ridicat şi care oferă profituri tot mai mici. Prevăzând un colaps al pieţei în viitorul nu foarte îndepărtat, el realizează că poate să profite de pe urma crizei.El merge pe premiza că piaţa imobiliară va pica, iar băncile, sigure că nu se va întâmpla aşa ceva, acceptă propunerea pe care o face el. Ideea şi investiţiile pe care le face Burry atrag nemulţumirea clienţilor săi care consideră că acesta îşi bate joc de banii lor şi îi iroseşte, aşa că îi cer să se oprească din această activitate pentru a nu pierde totul, însă Burry refuză, fiind convins că va avea mare succes de pe urma ideii sale.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 4
3. Mad Max: Drumul furiei (2015) – În viitorul îndepărtat, lumea a devenit o pustietate deşertică şi civilizaţia aşa cum o cunoaştem noi este inexistentă. Max (Tom Hardy), un supravieţuitor din Australia, este capturat de către War Boys, armata liderului unui cult, cunoscut drept Regele Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne). Desemnat a fi un donator de sânge universal, Max este întemniţat şi folosit pe post de „pachet de sânge” pentru unul dintre membrii armatei, Nux (Nicholas Hoult). Între timp, Imperator Furiosa (Charlize Theron) hoinăreşte în maşina ei blindată şi tunată pentru a găsi şi colecta benzină.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 5
4. Sicario: Asasinul (2015) – Un film de actiune regizat de Denis Villeneuve. Cei mai cautați criminali se ascund în Mexic, chiar la la vama de frontiera dintre S.U.A şi Mexic legea nu există, iar această realitate pare cel puţin neortodoxa în ochii agentului FBI Kate Mercer, care este martor al traficului internaţional de droguri desfăşurat cu implicarea forţelor guvernamentale în acest război împotriva traficanților. Kate ajunge implicată în planul de lichidare a liderului unui important organizații mafiote.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 6
5. When Marnie Was There – Omoide no Mânî  (2015) – Accentul este pus pe povestea Annei Sasaki (Takatsuki Sara), o fetiță de 12 ani din Sapporo, care este obligată să-și petreacă vacanța de vară, împreună cu unchiul și mătușa ei în Kushiro, un mic sat cu aer proaspăt care este situat la extremitatea de est a Hokkaido, pentru a contribui la procesul de recuperare de astm acut al copilei. Anna nu este tipicul de adolescente, în general. Ea tinde să stea închisă în mediul ei și preferă să-și petreacă timpul pentru a face cunoștiință cu împrejurimile. Dar toate astea s-au schimbat într-o zi când Anna a fost fascinată de prezența unui conac vechi, care se afla într-o mlaștină mare. Acolo a întâlnit, de asemenea,o fată drăguță blondă de vârsta ei pe nume Marnie, ocupanta acelei mari case. De atunci, Anna și Marnie misterioasa, au devenit prietene…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 7
6. Martianul (2015) – Când nava spaţială ce avea la bord personal uman, Ares III, este prinsă într-o furtună puternică, astronautul Mark Watney (Matt Damon) se pierde şi e prezumat mort. Având în mâini vieţile celorlalţi oameni din echipă, comandantul misiunii Melissa Lewis (Jessica Chastain) este nevoită să evacueze planeta şi să-l lase în urmă pe Watney. Acesta, însă, a reuşit să supravieţuiască, numai că mijloacele de comunicare au fost distruse.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 8
7. The Revenant: Legenda lui Hugh Glass (2015) – În anul 1823, un grup de vânători militari se aventurează în adâncul unei păduri sub conducerea Căpitanului lor. Din cauza ostilităţii foarte mari cu Indienii Pawnee rezultă un atac surpriză şi prindere într-o ambuscadă a grupului de vânători. Doar câţiva dintre ei reuşesc să scape cu greu din acest atac sălbatic, printre ei numărându-se şi Căpitanul care ştie că atacul indienilor nu este sfârşit şi vor fi urmăriţi în continuare până ce vor fi ucişi la rândul lor.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 9
8. Anomalisa (2015) – Anomalisa este un film animat romantic de comedie-dramă online subtitrat in romana în regia lui Charlie Kaufman și Duke Johnson, scris după un scenariu de Charlie Kaufman bazat pe propriul său joc cu același nume (lansat sub pseudonimul Francis Fregoli).
Michael Stone este un orator motivational de succes, cu o multime de fani in lumea intreaga. Chiar daca din exterior Michael pare sa aiba viata perfecta, nu este chair asa. Anxietatea nu il lasa sa traiasca in pace, ii transforma viata de zi cu zi intr-un veritabil cosmar. Michael are impresia ca totul si toata lumea este impotriva sa. Insa, in momentul in care o intalneste pe Lisa, intr-un turneu, in Cincinnati, Michael descopera ca anxietatea este ceea ce au in comun. Incep o relatie de iubire insa relatia lor nu este una deloc obisnuita. Este intima, ciudata, erotica si zbuciumata totodata. Va avea Michael un viitor cu Lisa?

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 10
9. Spotlight (I) (2015) – În anul 2001, publicaţia The Boston Globe angajează un nou editor în persoana lui Marty Baron (Liev Schreiber). Întâlnindu-se cu Walter “Robby” Robinson (Michael Keaton), Baron descoperă că Robinson conduce echipa „Spotlight”, un grup restrâns de jurnalişti ale căror articole sunt de investigaţii, iar până la publicarea lor poate să treacă şi un an de zile. În momentul în care Baron citeşte un mic articol în ziar despre un preot pe nume John Geoghan ce a fost acuzat de pedofilie, el îndeamnă echipa Spotlight să urmărească povestea.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 11

10. Camera (2015) – Un băiat de 5 ani, Jack (Iacov Tremblay) și mama sa tanara Ma (Brie Larson) trăiesc într-o cameră mică murdara, aglomerata cu un pat, toaleta, cada si o bucatarie rudimentara. Nu există ferestre, doar un luminator in tavan. Treptat, isi dau seama că sunt captivi ai unui om pe care ea il numește Old Nick (Sean Bridgers). Până în prezent, Ma l-a protejat pe Jack de la realitatea situației lor, dar Jack a ajuns la piatra de hotar de ziua lui de 5 ani și Ma stie ca e destul de mare ca să-l poata inscrie intr-un plan de a scăpa. Motivatia ei de a acționa, de asemenea este ca a aflat de Old Nick ca a fost concediat si nu are bani și ea știe ca acest lucru va afecta siguranța acestora. Ma activează planul ei cu participarea cheie a lui Jack.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 12

11. Intors pe Dos (2015) – Viața lui Riley, o fetiță veselă și lipsită de griji, este dată peste cap când trebuie să-și ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoțiile ei preiau inițiativa, spre nemulțumirea părinților complet depășiți de situație ai fetiței. Furia, Dezgustul, Frica, Tristețea și Bucuria se ceartă, colaborează și se pierd în discuții în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe și să-și găsească noi prieteni.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 13

12. Cartel Land (2015) – Un medic din Michoacán, Mexic conduce o revoltă împotriva cartelului de droguri, care a făcut ravagii în regiune timp de ani de zile. Peste granița SUA, un veteran conduce un grup paramilitar pentru a preveni războaiele de droguri din Mexic sa intre pe teritoriul S.U.A

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 14

13. Misiune Imposibila: Natiunea Rebela (2015) – După ce a interceptat faptul că nişte gaze periculoase sunt vândute teroriştilor, agentul Forţelor Misiunilor Imposibile Ethan Hunt (Tom Cruise) este convins că poate să demonstreze existenţa „Sindicatului”, un consorţiu criminal internaţional. Raportând unei subsidiare IMF pentru a primi
următoarele ordine, Hunt este capturat de Sindicat, dar reuşeşte să evadeze din camera de tortură condus de membru sindicatului, Janik „Bone Doctor” Vinter (Jens Hultén), fiind ajutat de o fostă agentă a acestei organizaţii, Faust (Rebecca Ferguson).

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 15

14. Creed (2015) – Adonis Johnson (Michael B. Jordan) nu si-a cunoscut celebrul tata, campionul mondial la categoria grea Apollo Creed. Acesta a murit inainte de nasterea lui Adonis. Adonis a mostenit talentul tatalui sau, are boxul in sange. Decide sa mearga in Philadelphia, orasul in care a fost organizat meciul legendar dintre tatal sau si un boxeur pe nume Rocky Balboa. Odata ajuns aici, Adonis il gaseste pe Rocky si ii cere sa il antreneze. Rocky refuza, ii spune ca nu mai vrea sa aiba de-a face cu lumea boxului. Dar, pentru ca Rocky vede in Adonis forta si determinarea lui Apollo, rivalul sau de moarte care a devenit cel mai bun prieten, accepta. La scurt timp, Adonis are de infruntat un adversar mortal…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 16

15. Beasts of No Nation – Bestii fără țară (2015) – Este un film dramă, razboi bazat pe experiențele tanarului Agu (Abraham Attah), un soldat copil luptă impreuna cu o echipa de ucigasi platiti condusa de un bolnav de cruzime, în războiul civil dintr-o țară africană. După ce războiul civil îi distruge familia, un băiat din Africa e obligat să se alăture unei trupe de mercenari și să devină copil – soldat.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 17

16. The Hateful Eight (2015) -The Hateful Eight (Cei opt odioși) este un film online thriller, dramatic plin de mister 2015 subtitrat in Romana, regizat si scris dupa un scenariu de Quentin Tarantino.Actiunea filmul are loc în statul american Wyoming, în perioada de dinaintea Războiului Civil, când niște vânători de recompense își caută un adăpost din calea unei furtuni. Supraviețuirea le este însă amenințată și în adăpost, unde ajung implicați într-o intrigă cu trădări și înșelăciuni…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 18

17. Mustang (2015) – Începutul verii într-un sat din nordul Turciei. Filmul Mustang începe cu Lale (Güneș Șensoy), cea mai mica dintre cele cinci surori si un rămas bun emoțional la scoala pentru profesorul ei de sex feminin, care se muta la Istanbul. Surorile decid să meargă acasă în loc să se bucure de ziua însorită. Pe drum, ei se joacă în apă la plaja cu colegii lor. Pentru un joc, ei stau pe umerii băieților și să încerce să se bata reciproc. Când ajung acasă, bunica lor le ceartă și le lovește drept cauza – contactul lor necorespunzător cu băieți. Unchiul lor Erol (ayberk Pekcan) este la fel de furios. De atunci, fetele sunt ținute din scurt si nu au voie să părăsească casa..

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 19

18. The Falling – Epidemia misterioasă (2014) – Filmul online ”Epidemia misterioasă” este o dramă psihologică fermecătoare care este plasată la sfârșitul anilor ’60, la o școală de fete din Marea Britanie. În centrul poveștii se află două fete: superinteligenta Lydia și de cea mai bună prietenă a sa, fermecătoarea Abbie. În mod clar ceva nu este în regulă, iar Lydia este decisă să afle ce se întâmplă de fapt în această școală, unde izbucnise o misterioasă epidemie. Pe măsură ce numărul leșinurilor crește, Lydia începe să se confrunte cu figurile autoritare din jurul ei, este vorba de egocentrica sa mamă, îndărătnica domnișoară Mantel și enigmatica directoare, domnișoara Alvaro. În cele din urmă, acțiunile Lydiei vor scoate la lumină secrete vechi, care vor conduce la aflarea unor adevăruri surprinzătoare.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 20

19. The Final Girls (2015) – In acest film horror – comedie The Final Girls de la regizorul Todd Strauss-Schulson, o tânără adolescenta Max interpretata de Taissa Farmiga se afla in doliu dupa pierderea mamei ei, un actor celebru, regina tipat al filmelor de groaza din anii 1980, se trezește trasa în lumea filmului Camp Bloodbath, cel mai faimos al mama ei. Reunite, femeile trebuie să lupte cu un criminal maniac al filmului.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 21

20. O calatorie cu miza mare (2015) – Mississipi Grind este un film foarte interesant care urmareste povestea lui Gerry, aflat in Dubuque, unde joaca carti iar in jocul respectiv il intalneste in premiera pe Curtis, un personaj nou in oras. Chiar daca insista destul de mult sa ii faca lui Gerry cinste, cel din urma refuza spre disperarea lui Curtis, care devine tot mai enervat de orgoliul lui Gerry. Totusi, chiar daca nu ar parea, cei doi ajungi sa fie niste prieteni foarte buni ai acestei drame. Totusi, poate ca va asteptati la o relatie de prietenie putin diferita fata de cea pe care o veti intalni in film, Curtis fiind genul de om care nu pierde niciun moment din viata sa fara sa consume alcool, sa joace diferite jocuri de noroc sau sa iubeasca mai multe femei. Este insa si un personaj care da dovada de un control foarte bun asupra faptelor pe care le comite, cunoscandu-si limitele. Cei doi insa sunt foarte sinceri unul cu celalalt, in ciuda caracterelor destul de opuse.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 22

21. Steve Jobs (2015) – Timp de mulţi ani, relaţia lui Steve Jobs cu fosta sa iubită, Chrisann Brennan, şi fiica lor, Lisa, a fost când inexistentă, când tensionată. Dedicându-şi tot timpul perfecţionării tehnologiei, Steve Jobs, împreună cu Steve „Woz” Wozniak, reuşesc să lanseze în 1984 primul computer Macintosh. Ulterior este concediat şi îşi înfiinţează compania NeXT Inc., în cadrul căreia pregăteşte lansarea unui nou model de computer în 1988. După alţi 10 ani revine la compania Apple Inc, a cărei cofondator era, şi reuşeşte să revoluţioneze industria încă o dată cu lansarea calculatorului iMac. Animat de pasiune şi ingeniozitate, Steve Jobs a reuşit să ne ofere era digitală, însă eforturile sale de perfecţionare a tehnologiei au presupus sacrificii care i-au afectat viaţa de familie şi, foarte posibil, chiar şi sănătatea.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 23

22. Carol (2015) – New York, ani 1950 Therese Belivet (Rooney Mara) este un funcționar tânăr la un magazin din Manhattan, care visează la o viață mai bună, atunci când într-o zi o întâlnește Carol Aird (Cate Blanchett), o femeie elegantă și sofisticată, care este prins într-un mariaj nefericit. O conexiune imediată se dezvolta, care va deveni mai intensă și mai profundă, care le va schimba viața pentru totdeauna.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 24

23. 99 Homes (2015) – Este un film thriller drama , regizat de Ramin Bahrani, și scris de Ramin Bahrani si Amir Naderi in rolurile principale interpretate de Andrew Garfield, Michael Shannon și Laura Dern. Dennis Nash (interpretat de Andrew Garfield) este un muncitor din Florida care intampina probleme financiare si nu stie cum isi va plati ipoteca. Este socat in momentul in care un judecator ii cere sa elibereze casa in care locuieste si s-a nascut. A doua zi dimineata, politistii suna la usa lui Dennis insotiti fiind de Rick Carver, un agent imobiliar insarcinat de tribunal sa se ocupe de aceasta executare judecatoreasca. Dennis isi duce fiul in varsta de 10 ani si sotia la un motel si spera ca in cel mai scurt timp va reusi sa iasa din acest impas financiar. Insa labirintul juridic pare imposibil de traversat, totul pare sa fie in avantajul lui Carter care face avere din imobiliare. Pe zi ce trece, speranta lui Dennis intr-o viata mai buna este tot mai mica.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 25

24. Man Up – Nancy, fii bărbată! (2015)Nancy are 34 de ani. La aceasta varsta nu a reusit inca sa isi gaseasca sufletul pereche. In ziua in care trebuia sa participe la petrecerea aniversara a parintilor sai, Nancy il intalneste pe Jack intr-o statie de metrou. Jack trebuia sa se intalneasca cu Jessica, insa o confunda pe aceasta din urma cu Nancy. Vazand ca Jack este un tip de treaba, Nancy merge la o intalnire cu acesta. Ce ar putea merge prost? Nu conteaza ca nu mai ajunge la petrecerea data de parintii sai, are toate sansele sa isi intalneasca sufletul pereche.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 26

25. Victoria (2015)Victoria este un film online hd crima, drama, thriller 2015 ,regizat de Sebastian Schipper. Victoria, o fata spaniol care tocmai sa mutat la Berlin. În acea noapte ea se întrunește cu patru tineri pentru o noapte care abia a început, dar care provoca o schimbare completă în viața ei. Victoria decide sa se distreze toata noapte intr-un club de noapte. Aici face cunostinta cu Sonne, Boxer, Blinker si Fuss. Victoria se lasa rapid sedusa de Sonne si accepta invitatia de a-si continua seara in compania lor. Alcoolul si drogurile sunt nelipsite, atmosfera este incendiara. Lucrurile capata o turnura dramatica in momentul in care Boxer este nevoit sa ii faca un serviciu unui infractor periculos care l-a ajutat in perioada in care a stat dupa gratii. Ceea ce a inceput ca o noapte de distractie pentru Victoria se transforma rapid intr-un cosmar.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 27

26. Southpaw – Lovitura de stanga (2015) – Lovitură de stânga este un film acțiune 2015 regizat de Antoine Fuqua. Americanul Billy Hope (Jake Gyllenhaal) este un boxer care aparent pare sa fi primit de la viata tot: o carieră impresionantă, o soţie iubitoare si o fiică frumoasă, dar şi un mod de trai foarte luxos în New York. Însă când tragedia îi loveşte familia, iar managerul şi prietenul lui de-o viaţă îl părăseşte, Hope ajunge în cea mai grea situaţie din viaţa sa. În acel moment, îi cere ajutorul unui salvator improbabil, de la o sală de gimnastică din cartier: Tick Willis (Forest Whitaker), un fost luptător acum pensionat, care acum îi antrenează pe cei mai duri boxeri amatori din oraş. Cu viitorul său depinzând de îndrumarea şi tenacitatea lui Tick, Billy intră în cea mai grea luptă a vieţii sale, în vreme ce se străduieşte din răsputeri să fie iertat şi să recâştige încrederea celor pe care îi iubeşte

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 28
27. Kingsman: Serviciul secret (2015) – În timpul unei misiuni în Orientul Mijlociu, un agent secret, Harry Hart, a.k.a. „Galahad” (Colin Firth), nu reuşeşte să prevină moartea unuia dintre colegii lui. Simţindu-se vinovat, el îi duce personal o medalie pentru curaj primită post-mortem văduvei acestuia şi fiului său, Gary „Eggsy” Unwin, spunându-le că dacă vor avea nevoie vreodată de orice ajutor, să sune la numărul inscripţionat pe spatele acelei medalii şi să spună un mesaj codat pentru a se identifica şi a putea să primească ajutorul solicitat.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 29

28. Straight Outta Compton (2015) – Producţia biografică Straight Outta Compton descrie ascensiunea trupei de hip hop N.W.A. din California – alcătuită din nume ajunse celebre, precum Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E şi MC Ren – şi succesul fulminant al acesteia în industria muzicală. Trupa a marcat începutul unei noi ere a gangsta rap-ului, cu modificări inovatoare la nivelul producţiei şi versurilor, ce conţineau critici la adresa societăţii şi a conducerii.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 30
29. The Stanford Prison Experiment (2015) – Bazat pe evenimentele reale, petrecute in vara anului 1971. Dr. Philip Zambardo conduce un experiment psihologic care urmărește comportamentul a 24 de bărbați. O parte sunt detinuti, o parte gardieni. Aflati intr-o inchisoare improvizată, proiectul incepe. Participantii isi iau rapid rolul in serios – gardienii devin sadici si insetati de putere in timp ce prizonierii sunt supusi degradarii fizice si morale. Curand devine foarte clar ca insusi Zimbardo devine parte din acest experiment ciudat.Cum s-a transformat comportamentul celor implicaţi şi care au fost concluziile urmează să vedem în ceea ce este un film tragic şi emoţionant.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 31
30. Mistress America (2015)Tracy este o adolescentă singuratică, aflată în primul an de liceu. Singurul său prieten este Tony, un adolescent ce încearcă să treacă peste nenumăratele probleme. Cei doi se consolează unul pe celălalt până în momentul în care Tony începe o relaţie cu posesivă Nicolette. La cererea mamei sale, Tracy pleacă în căutarea viitoarei sale surori vitrege, Brooke. Brooke este o tânără încrezătoare, sociabilă însă este înglodata în datorii. Brooke încearcă să îşi deschidă un restaurant de fiţe în Big Apple însă din cauza iubitului său a rămas cu o datorie de 75 000$ pe cap. Singura soluţie este să se întoarcă în Greewich, NY şi să îşi înfrunte proprii demoni. Va reuşi Brooke să treacă peste această situaţie cu bine?

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 32
31. Noapte buna, mami! (2015) – Ich seh, Ich seh (Noapte buna, mami!) este un film dramatic,fanteziehorror 2014 scris si regizat de Severin Fiala, Veronika Franz premiat cu O nominalizare Venetia. În căldura verii.Intr-o casă izolată de la ţară, doi gemeni de zece ani Elias si Lukas îşi aşteaptă mama. Când se întoarce, are capul înfăşurat în bandaje în urma unei operaţii estetice şi totul se schimbă. Dură şi distantă, mama îşi separă familia de lumea înconjurătoare. Tot mai convinşi că femeia de lângă de ei nu mai este mama lor, gemenii sunt hotărâţi să afle adevărul, indiferent de mijloace.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 33

32. Sleeping with Other People (Sexul, bată-l vina!) (2015) – Este un film de comedie 2015 , regizat si scris după un scenariu de Leslye Headland, din distributia filmului fac parte actorii Jason Sudeikis, Alison Brie, Natasha Lyonne, Amanda Peet si Adam Scott.
Lainey (Alison Brie) şi Jake (Jason Sudeikis) îşi înşeală în mod repetat partenerii de relaţie fiindcă nu se pot abţine să nu se culce cu alţi oameni. Cândva, când erau studenţi, au avut o aventură de-o noapte, iar acum, după 12 ani, se regăsesc doar pentru a afla că au aceeaşi problemă. Niciunul dintre ei nu poate rămâne în vreo relaţie din cauza luptei pe care o duc cu monogamia. În ciuda atracţiei sexuale pe care amândoi o simt, se decid să rămână doar prieteni şi să evite cu orice preţ să facă sex împreună.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 34
33. The Assassin – Ci ke Nie Yin Niang (2015) – Este un film de arte marțiale 2015 China regizat de taiwanezul Hou Hsiao Hsien. Este o co-producție Taiwan-China-Hong Kong si a fost o selecție oficială în secțiunea principală de concurență la Festivalul de Film de la Cannes 2015. La Cannes, Hou a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor .The Assassin a fost lansat in China la 27 august 2015 si a fost selectat ca intrarea taiwaneza pentru cel mai bun film străin la Premiile Academiei cu numarul 88.Filmul este realizat in timpul dinastiei Tang o perioada din istoria Chinei, în secolul al 9-lea. Filmul se concentreaza pe Nie Yinniang jucata de Shu Qi un criminal de sex feminin numita pentru a ucide oficiali guvernamentali corupți, de maestrul ei , Jiaxin, o călugăriță care a crescuto de la vârsta de zece ani. Când Yinniang afișează milă in timpul misiunilor ei si esueaza sa ucida, Jiaxing o pedepsește cu o misiune nemiloasa conceputa pentru a testa hotărârea lui Yinniang.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 35
34. Star Wars: The Force Awakens – Războiul stelelor – Episodul VII: Trezirea Forţei (2015) – Acțiunea din sequel are loc la 35 de ani de la evenimentele din episodul VI al francizei. O nouă aventură intergalactică și o nouă răfuială între Imperiu și forțele Rezistenței, conduse de Poe Dameron (Oscar Isaac), va avea loc. Kylo Ren, personajul negativ interpretat de Adam Driver, face promisiunea de a termina ce a început Darth Vader. De partea cealaltă a baricadei sunt Rey (Daisy Ridley) și Finn (John Boyega), care vor găsi un țel după întâlnirea cu Han Solo (Harrison Ford). „Trezirea Forței” din titlul filmului e un comentariu direct la evoluția celor doi protagoniști. Roboțelul BB-8, Chewbacca și prințesa Leia, interpretată de aceeași Carrie Fisher, își au propriul rol în evoluția evenimentelor.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 36
35. Ex Machina (2014) – Caleb Smith (Domhnall Gleeson), programator la un gigant de căutare pe internet, câștigă un concurs pentru a petrece o săptămână în proprietatea montană privată a directorului executiv al companiei, Nathan Bateman (Oscar Isaac). La sosirea sa, Caleb află că Nathan la ales să fie componenta umană într-un test Turing – care îl obligă să evalueze capacitățile și, în cele din urmă, conștiința ultimului experiment al lui Nathan în inteligența artificială. Acest experiment este Ava (Alicia Vikander), o AI uluitoare, a cărei inteligență emoțională se dovedește mai sofisticată – și mai înșelătoare – decât ar fi putut imagina cei doi bărbați. Un film regizat de: Alex Garland

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 37

36. The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron (2015) – În Sokovia, o ţară fictivă din Europa De Est, Răzbunătorii – Tony Stark, Steve Rogers, Thor, Bruce Banner, Natasha Romanoff şi Clint Barton – efectuează un raid asupra unei baze ce aparţine organizaţiei Hydra condus de Baronul Wolfgang von Strucker, care a efectuat experimente pe oameni folosind sceptrul lui Loki. Ei dau peste două dintre experimentele lui Strucker – gemenii Pietro, care are viteză supraomenească, şi Wanda Maximoff, care poate manipula minţile şi arunca sfere de energie. De asemenea, ei reuşesc să-l prindă pe Strucker, iar Stark recuperează sceptrul.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 38

37. Shaun the Sheep Movie – Mielul Shaun – Filmul (2015) – In acest film de animatie, Comedie si Aventura cu subtitrare in limba romana, Shaun este un miel zburdalnic si istet, care locuieste cu turma sa la Ferma Mossy Bottom, sub supravegherea Fermierului iscusit şi a cainelui sau de paza Bitzer. Linistea de la fermă este dată peste cap însă în ziua în care mielul născoceşte un plan iscusit – de a-şi lua o zi liberă.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 39

38. Cop Car – Mașina Polițistului (2015) –  Adolescenţii Travis şi Harrison se bucură de o plimbare prin frumosul peisaj al oraşului Colorado. Se pare că cei doi au fugit de acasă. Curând, aceștia găsesc o maşină ce pare abandonată în mijlocul pădurii, cu cheile lăsate în contact. O oportunitate pe care nu o pot refuza. De acum înainte, viaţa lor nu va mai fi la fel. Ceea ce băieţii nu ştiu este că maşina nu este abandonată şi că aparţine şerifului care se foloseşte de ea pentru a scăpa de cadavre. O persoană, încă vie, se afla în portbagajul maşinii găsite de tineri. Şeriful care evident este implicat în afaceri murdare nu este deloc încântat când se întoarce în pădure şi constată că maşina nu este unde a lăsat-o…

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 40

39. Black Mass: Afaceri murdare (2015)John Connolly şi James “Whitey” Bulger au copilărit împreună pe străzile din South Boston. Se reîntâlnesc după zeci de ani, la sfârşitul anilor ’70, când Connolly este deja un important agent FBI al oraşului Boston, iar Whitey a devenit Naşul Mafiei Irlandeze, cel mai infam şi violent criminal din istoria oraşului, fiind totodată şi fratele senatorului statal. Între cei doi are loc o înţelegere mizerabilă, conform căreia Whitey urma să devină un informator care avea să-i furnizeze lui Connolly ponturi pentru a desfiinţa Mafia Italiană din Boston, reprezentată de o familie care îndrăznise să îi încalce teritoriul. Însă pactul îi permite gangsterului să evite legea mult mai uşor şi să îşi consolideze puterea, ajungând să degenereze într-un şir interminabil de crime, trafic de droguri şi rechizitorii mincinoase, şi făcând ca Bulger să ajungă în cele din urmă pe lista primilor zece cei mai căutaţi infractori ai FBI-ului.

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 41
40. Tangerine (2015) – Filmul urmareste doi transsexuali care, de la prostitutie, trec la o comica misiune de razbunare, vizitand mai multe spatii publice aglomerate din Los Angeles. Pentru a-i putea filma, Baker si-a echipat iPhone-ul 5s cu lentile speciale, a crescut saturatia si i-a urmarit pe cei doi protagonisti în timp ce se plimbau pe tocuri pe Sunset Boulevard.Filmul Tangerine 2015  este scris si regizat de Sean Baker cu Kitana Kiki Rodriguez, Mya Taylor si Karren Karagulian in rolurile principale.

41. Clouds of Sils Maria (2014)
42. Bunica (2015)
43. Cenusareasa (I) (2015)
44. Homarul (2015)
45. Tribulatiile unor vampiri moderni (2015)
46. Paddington (2015)
47. Tomahawkul de os (2015)
48. The Man from U.N.C.L.E. (2015)
49. Take Me to the River (2015)
50. Urâţica (2015)
51. Omul-Furnica (2015)
52. O tipa… dezastru (2015)
53. Snoopy si Charlie Brown: Filmul Peanuts (2015)
54. Z for Zachariah (2015)
55. The Diary of a Teenage Girl (2015)
56. Darul (VI) (2015)
57. Turbo Kid (2015)
58. Urmãrit în noapte (2015)
59. Chronic (2015)
60. The Devil’s Candy (2015)
61. Jurassic World (2015)
62. The Night Before (II) (2015)
63. Spectre (I) (2015)
64. Te voi revedea în vis (2015)
65. Dope (2015)
66. Slow West (2015)
67. Furios si iute 7 (2015)
68. Cu cele mai bune intentii (2015)
69. Lost River (2014)
70. Pe urmele tale (2014)
71. Hot Girls Wanted (2015)
72. He Named Me Malala (2015)
73. Everest (2015)
74. Spioana (2015)
75. Krampus. Spaima Craciunului (I) (2015)
76. People Places Things (2015)
77. Knock Knock (I) (2015)
78. Ted 2 (2015)
79. The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (2015)
80. McFarland, USA (2015)
81. Bulevardul dorintelor (2014)
82. Pitch Perfect 2 (2015)
83. Amy (III) (2015)
84. The End of the Tour (2015)
85. Love & Mercy (2014)
86. Saul fia (2015)
87. Umimachi Diary (2015)
88. Macbeth (2015)
89. Plemya (2014)
90. A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story (2015)
91. Înapoi acasã (2015)
92. Dheepan (2015)
93. Mia madre (2015)
94. La loi du marché (2015)
95. Shan he gu ren (2015)
96. Un etaj mai jos (2015)
97. Sufragete (2015)
98. The Program (II) (2015)
99. Crimson Peak (2015)
100. The Danish Girl (2015)

Top 100 cele mai bune filme ale anului 2015 42

Categorie

Lasă un comentariu